Annelie
26 september 2010 18:43
Hejsan Jenny!
Magbesvär i så besvärlig form är inget man önska någon.
Jag har under våren, sen jag hade mitt kraftigaste anfall hittills, genomgått en magnetröntgen av hela mag-tarm-systemet.
Allt så jättefint ut och man vet fortfarande inte vad mina kramper kommer av.
Mest troligt, enligt den läkare jag har nu, så beror kramperna på något jag är överkänslig mot i födan jag äter. Alltså inte en direkt allergi utan bara en överkänslighet som bryter ut om jag är i en period då min kropp reagerar på stress eller då immunförsvaret är lågt.
Jag har alltid, från jag var litet barn, fram till nu haft en mage med egen vilja. Men det var inte förrän framåt 10-års åldern det blev kramper av det hela.
Jag kan inte komma på att jag kände mig stressad vid den åldern heller. Så vad som utlöste det då...??... Ingen aning faktiskt.
Peppar, peppar så har magen varit ovanligt skötsam under sommaren. Annars brukar den vara extra känslig just då. Lite magvärk och lite "körigt" någon gång då och då har det väl varit. Men inget i jämförelse motför annars. Så det har varit otroligt skönt.
Har även märkt att om jag låter bli fläskkött så mår min mage mycket bättre. Har försökt minska hårt på animaliska fetter, främst från gris som jag tycker jag reagerar mest på.
Så nu äter jag mer av fisk och mer av riktigt rött kött. Har haft turen att vi i år fått ovanligt mycket älgkött som funkat hur bra som helst. Men fisk och kyckling är det jag mår allra bäst utav. =))
Tror kosten överlag lätt kan få kroppen antingen "ur balans", eller så kan man genom att äta mer balanserat på ett sätt som passar just en själv, få kroppen att klara påfrestningar utifrån bättre på sikt.
Själv ska jag fortsätta äta mer av mat jag faktiskt känner att jag mår jättebra av. Tror jag kommer att ha igen det på sikt.
Hoppas du med hittar din väg till en bättre mage. =)