Direktlänk till inlägg 10 december 2009

Vad gör man?

Av Annelie - 10 december 2009 08:06

Har bott i min lägenhet sedan 1 December 2001. Trivs så himla bra här. Det är lägenheter som under slutet av -80 och början på -90 genomgick en rejäl renovering.

Många av lägenheterna har slagits ihop och blivit större. Det finns dock inga större lägenheter än fyrorna här.

Min fyra är på ca 98 kvadrat fördelat på fyra rum och kök. En långsmal hal, där man kommer in, och en liten som man passerar då man ska till badrummet och två av sovrummen. Har även en liten toa med dusch också.

Det är alltså numera två lägenheter på varje våning i stället för som det var tidigare fyra.

I och med ihopslagningen av två lägenheter så blir det många anorlunda vinklar och vrår. Är väl själv mest missnöjd med mitt lilla sovrums lösning.

Det var tidigare ett litet kök till en etta. Just såpass att sängen på 120 ca bredd gick att knöla in. Meeen.. Jag tyckte det var viktigare att mina söner fick de större och bättre sovrummen.

Min äldsta har eget lite mindre sovrum medan mina två yngre delar på det största.

Det funkar jättebra och dom har egentligen aldrig klagat på att dom måste dela rum.

Men visst har dom någon gång nämt att dom gärna kunde tänka sig egna rum med. =) Dom är ju trots allt 17 och 14 år gamla.

Att flytta till nått större har funits i min tankevärld. Men att få tag på en femma här i lilla samhället är inte det lättaste. Det finns för det första nästan inga femmor i lilla Boliden, dels får ju heller inte bli för dyrt.

Har till och med funderat på att kanske hyra ett hus. Men rätt som det är kanske ägaren till huset säljer, och då står man där. Sen vill ju jag väldigt gärna tapetsera och inreda efter min egen personliga stil. Och att starta upp nått sånt i ett hus man bara hyr.... Jag skulle må jättedåligt av att måsta flytta ut och börja om igen på ett nytt ställe.

Här har jag under alla år sakta men säkert tapetserat och fixat till efter eget tycke och smak. Lägenheten är min då det är en bostadsrätt.

Förändringarna går väldigt långsamt hemma hos mig dels för att min ork inte räcker hur långt och länge som helst, och dels är det en ren kostnadsfråga.

Men det lilla som ändå skett sedan jag flyttade in här, är jag ändå mer än nöjd med.

Min käre far har hjälpt mig enormt mycket med tapetseringen.


Det jag nu i vinter skulle vilja få snygga till är mitt lilla omöljiga sovrum.

Jag hoppas det kan bli av.

Jag har redan sedan några år tillbaka redan koll på vilka färger jag skulle vilja ha på väggarna. Har även sett en mycket möjlig tapet. *L*

Sen skulle jag även vilja få alla innerdörrar målade vita i stället för de nötta klassiska bruna dörrarna som jag har nu.


Som sagt så trivs jag alldeles otroligt bra i min lilla lägenhet! ....om det inte vore för min dörrgranne med dubbelmoral....

Sedan jag flyttade hit har jag haft så himla tur med grannarna mina. Dom har hälsat artigt i trapphuset och vi har tillsammans "mysat" till vårt gemensamma trapphus. Vi har haft och har fortfarande gardiner i fönstret, en fuskblomma med en liten duk inunder. Vi har lite tavlor på väggarna.

Folk som kommit i vårt trapphus har uttryckt hur mysigt och fint vi har det där.

Men så kom vår nyaste granne för dryga året sen. Jäklar vad utskällning jag fick redan deras första inflyttningsdag!

"Brandrisk", gapade kärringen om så det ven i öronen.

Till saken hör att åtminstone jag alltid kollat med HSB-styrelsen, HSB-kontoret inne i stan och vaktmästaren varje gång jag kommit på nått nytt till våran trappuppgång. Dom har alltid gett mitt godkännande! Tyvärr har jag gjort fel och inte begärt pappersunderskrift på gardiner, tavlor och dörrmatta. För att jag skulle få ha min dörrmatta så lovade jag ta på mig städningen på min våning. Det har funkat toppen! INGEN har klagat, utan jag har bara fått beröm.

Ja, ända tills kärringen brevid flyttade in.

Det värsta är att våran vicevärld inte klarar av att tillrättavisa henne ordentligt.

Själv ringde jag upp HSB-kontoret för ett år sedan för att ta reda på fakta och vad som gällde.

"Finns det beslut och man från styrelsens sidan låtit medela att man fått godkännt om det man bett och frågat om, så är det det beslutet som gäller" fick jag då som svar. Men som sagt... Styrelsen verkar inte ha skrivit ner någonstans om nått som helst beslut i nått... Kanske beror det på att medelåldern för styrelsemedlemmarna ligger runr 70-75 och dom inte riktigt har koll på det dom tar upp och pratar om på deras möten??? Dessutom har många av de som satt i styrelsen då jag flyttade in dött...

Och vad gällde brandrisken, min dörrmatta, gardinerna och tavlorna, som kärringen gapade högt om... Nu har hon själv bytt till jättefina gardiner och låtit sätta upp en fin väggvepa här utanför. Men mig gnäller hon på fortfarande...om min dörrmatta!!!

Till saken hör att våra goa grannar våningen nedanför också har hjälpt till att göra vårt trapphus mysigt och trivsamt. Dom har också dörrmator. väggvepor och tavlor!!!

Men DOM törs kärringen inte säga nått till.

Snacka om dubbelmoral.

Min käre far har jobbat inom brandförsvaret sedan jag var liten. Jag har rådfrågat honom om dörrmattor och jag har bett HSB-kontoret kolla och läsa upp vad som står i deras papper om dörrmattor och brandrisk. Fanns ingenting som säger att man inte får ha en dörrmatta pga av det. Även min far har bekräftat att den typ av dörrmatta som jag har brinner just ingenting och äventyrar heller inte framkomligheten på nått vis. Även den gardin och de vepor som sitter här gör i sig ingen skillnad OM det skulle börja brinna. Trapphuset i sig är helt i betong och sten.

Om min far ansett det vådligt på något vis så hade jag omedelbart tagit bort allt, eller om dom från HSB-kontoret läst i deras regler att det var förbjudet på nått vis, så hade jag också tagit bort allt. Men nu har jag ringt och kollat med HSB, pratat med far min och fått höra att det är helt ok att fortsätta ha det som vi har det. Så varför kan inte nuvarande styrelse och vicevärld acceptera att vi i trapphuset redan sedan tidigare fått klartecken på att det är ok?.. fast det är väl en sanning md modifikation... För både Vicevärlden och den nuvarande styrelsen känner till donnan brevid sen mååååånga år tillbaka. Hon har visst aldrig varit riktigt populär... Skrämde barn var hon visst duktig på för sisådär 30 - 40 år sen... Dom orkar nog inte ta striden med henne helt enkelt.


När mina tidigare dörrgrannar så skulle flytta så hoppades jag så att min fd svägerska skulle få köpa lägenheten. Hon har två små barn, mina brors barn W och E. Just nu bor dom i en trea som håller på att vara för liten för dom.

Hon hade själv velat ha just den lägenheten. Fatta så perfekt det skulle varit. *L*

Jag, hon och alla kusinerna i samma hus, på samma våning! Ingen bråk, ingen tjafs! *L*

Kan bara hålla tummarna för att hon snart flyttar. Att hon misstrivs och drar.

Men det är väl att hoppas på för mycket...

Tack och lov är hennes man jättetrevlig. Lika så hennes dotter som jag hann med att träffa när hon var och besökte mor sin i våras.

Nåväl.. Nu hoppas jag att tjaffset från hennes sida ska vara över. Vi hade ett långt samtal igår öga mot öga. Tror kanske att en och annan slant trillade ner för henne. Tror säger jag. För jag känner att jag inte riktigt kan lita på henne.

Hur som helst gav jag henne en kram igår och berömde henne för dom jättefina gardiner hon satt upp plus vepan som sitter här utanför. Tror faktist hon blev lite rörd och mycket överrumplad! *L*

Det sjuka i det hela.. Hade jag satt upp en vepa på väggen här utanför, så hade jag fått så mycket skit för det med...

Vissa människors funktion är ett mysterium! =P


Idag är det torsdag! Får se vad som händer idag! =))



Kram till alla som tittar in här! =))







 
 
Jenny

Jenny

11 januari 2010 13:53

Hoppas allt är bra med dig. Saknar dina inlägg.

Kram!!

http://www.barnlangtan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annelie - 8 februari 2010 08:09

Ja, vad annat kan man säga. Bara massa elände och sjukdom. Herr B´s pappa blir fort sämre i sin demens. I lördags belv han hastigt inlagd på en geriatrikavdelning för utredning. Skönt att det blir gjort så vi får svar på vad det är som händer rikti...

Av Annelie - 21 januari 2010 08:04

Den senaste tidens bristande närvaro här inne på bloggen är pga av att jag inte haft någon som helst lust att sätta mig vid datorn för att skriva. Vid datorn har jag dock suttit när jag varit inloggad på facebook. Inte hela tiden förståss, men lite...

Av Annelie - 9 december 2009 07:55

Fick detta mail av min mycket goa vän AW från östgötaskogarna. Var rätt kul så jag tänkte dela med mig. =))   ~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~ Kära Dagbok ,   Jag har precis fyllt 45, och min son (älskling!) gav mig en veck...

Av Annelie - 4 december 2009 13:23

Äntligen! Ja, jag säger bara ÄNTLIGEN ser det ut som om vi kommer oss ut till stugan i helgen! Så just nu har jag verkligen inte tid att sitta här och knappa på tangentbordet. Har iaf precis kommit hem efter en "lunchdate" med Fru K, Fru L, Fröke...

Av Annelie - 3 december 2009 08:02

Var till Norsjö igår med kära mor, min goda vän fröken B och hennes dotter tillika min supergoa svägerska J för att julhandla. Hittade inget allt till min äldsta son D. A och S har jag redan klara. Idag åker jag in till schtaan (=Skellefteå) för at...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Har du drömmar och mål du håller på att förverkliga?
 Ja
 Nej
 Nej, men skulle vilja

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Skapa flashcards