Direktlänk till inlägg 1 december 2009

Ambulans och resten av helgen!

Av Annelie - 1 december 2009 08:01

Vi hade tänkt dra till stugan i helgen som var. Ja i alla fall från fredag mitt på dagen till på lördagseftermiddagen. Herr B hade till och med tagit ledigt från sitt jobb från lunchtid så vi skulle kunna komma ut innan det blev för mörkt och sent.

Men så ringde Herr B strax efter kl 12 och berättade att hans far var på väg in på lassa. Högra benet på svärfar hade börjat "släpa" efter och han kunde inte längre gå på det. En rätt besvärlig situation när man är lite av en tjurskalle   som goa svärfar. *L* Men hemtjänstflickorna och hans sambo stod på sig, det var nog bäst att åka in och kolla vad som höll på att hända.


Herr B väntade in sin käre far på lassa vid akuten när ambulansen släppte av honom där. Sen blev det provtagningar och väntan. Sen blev käre svärfar inlagd på medicinavdelning för strokepatienter. För det var just stroke alla misstänkte det kunde vara och sen visade sig stämma.

Det var tack och lov "bara" en liten stroke. Det är mest högerbenet som tagit mesta av smällen. Lite av högerarmen har väl fått lite känning av det med, men det nästan omärkbart. Svärfar skojar, skämtar och pratar på som han brukar annars, och det känns riktigt bra!   


Hur som haver så gick hela den eftermiddagen åt för Herr B att hålla sin käre far sällskap. Och självklart så är det så det ska vara.När nån när och kär blir sjuk måste det få gå i första hand. Stugan finns kvar, och dit ska vi försöka ta oss till kommande helg i stället. Om inget annat händer... Peppar, peppar...  *L*


Lördagskvällen var vi till familjen K och hade en mycket trevlig kväll. Även några andra gemensamma vänner hade dykt upp där. Så fram åkte lite glögg, pepparkakor och lite annat smått och gott.

Kan nog påstå att detta var så mysigt och trevligt att vi nog borde göra detta till en tradition. En glöggkväll i all enkelhet!   


På söndagsmorgon klev vi upp tiiiidigt för att vara på en söndag.

Halv nio skulle jag och Herr B vara på EFS och möta upp fam. med underbart härliga svärmor åt fru K, och fam. NM. Vi hade alla köpt Christmas brunch - biljetter och skulle nu inmundiga allt det goda som var uppdukat!

Det var som värsta lyxiga hotellfrukosten, och så gott det smakade sen!

Det var första gången EFS hade ordnat brunch överhuvudtaget. Och jag måste då säga... Detta hade dom lyckats helbra med! Så mätt jag blev!

Hem och vila upp sig inför nästa uppdrag. Det var skyltsöndag och dagen var långt ifrån över.

När så klockan masat sig över halvtvå-snåret klädde vi på oss för en runda runt samhället! Första stoppen skulle bli Gula Villan och ta en eftermiddagsfika och köpa lite lotter. Men givetvis så blev det några kortare stoppar på vägen dit.

Träffade på lite folk man känner, så det blev att stå och surra bort en stund med dom. Passade även på att handla lite från det min yngsta grabbs klass bakat och nu sålde.

Fikat på Gula Villan var inte att förkasta. Rackarns vad gott det satt! Så här bortskämd och så här bra skulle jag lätt kunna ha det varje dag!   

Efteråt vandrade vi mot ICA Extra, gick in där och ögonfröjdades. Ja, i alla fall jag. Vilka fina tomtar dom har tagit hem! Ja, allt juligt dom tagit hem i år var verkligen en fröjd för ögat och en mardröm för plånboken. Så jag nöjde mig med att titta den här gången...


När så vi "skyltsöndagt" klart gick vi åter hem i värmen och vilade upp oss. Jag hade börjat få lite huvudvärk vid det här laget. Trött var jag också.

Herr B ringde och stämde träff med sin styvmamma. Tillsammans åkte dom sen in till stan och lassa där Herr B´s pappa ligger. Dom avlade ett besök så det inte ska bli alltför långtråkigt och trist för svärfar där.

Jag tycker det hör till god ton att besöka sin sjuke anhörige så ofta man kan och har möjlighet. För så jäkla kul är det inte att ligga på sjukhus och inte få ett endaste besök. Tyvärr är det allför många som inte "bryr sig" eller tar sig tid att besöka den sjuke.

När min mormor levde så låg hon rätt mycket på sjukhus de sista åren. Jag var då tonåring och gick i gymnasiet. Självklart gick jag upp till henne så ofta jag kunde.

Hon var (är) min mormor! Jag visste att hon snart inte skulle finnas här på jorden nått mer. Jag ville ta tillvara på tiden som fanns så mycket jag kunde.

Jag var 20 när hon tillslut somnade in. Men jag fanns vid hennes sida även då.

Och det är jag glad för.

Idag verkar inte många ha tid för sin förälder/mor/far-förälder. Det känns lite skrämmande. Nu tror jag att mina syskon och våra barn skulle finnas vi varandras sida om nått skulle hända. Vi har så starka band mellan oss. Och vi uppfostar våra barn i den andan med, att ta ansvar och hjälpa till om någon när och kär blir sjuk.

Jag blev så glad när Herr B berättade att hans äldsta son skulle försöka klämma in ett besök hos sin farfar. Där har vi en ung kille som verkligen har hjärtat på rätt ställe! Precis som far sin (säkerligen som mor sin också)! *L*


Måndagen var relativt lugn fram till eftermiddagen. Då åkte jag och äldsta grabben in till schtaan (man säger så här uppe om våran lilla stad Skellefteå) för att köpa uppladdningsbara batterier och se om jag hittade nån fin, lite roligare sorts fågelmatshus. Hittade inget. Ja D hitade batterierna han skulle ha i alla fall. Jag  köpte enbart lite juligare servetter och polkagris-käppar som man hänger i julgranen.

Passade senare på aftonen på att julpynta vidare här hemma. Några tomtar åkte fram och självklar en och annan julängel! Kommer nog fram några till senare idag. *L*


Idag står Gula Villan på schemat. Missade ju den förra tisdagen. ;)) Ha inte dåligt samvete för det käre vän. Det var så trevligt att du ringde! Men idag ska jag iväg och surra bort en stund med de andra flickorna! =))


Ha en underbart trevlig dag alla ni som tittar in här! =))


Kramen!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annelie - 8 februari 2010 08:09

Ja, vad annat kan man säga. Bara massa elände och sjukdom. Herr B´s pappa blir fort sämre i sin demens. I lördags belv han hastigt inlagd på en geriatrikavdelning för utredning. Skönt att det blir gjort så vi får svar på vad det är som händer rikti...

Av Annelie - 21 januari 2010 08:04

Den senaste tidens bristande närvaro här inne på bloggen är pga av att jag inte haft någon som helst lust att sätta mig vid datorn för att skriva. Vid datorn har jag dock suttit när jag varit inloggad på facebook. Inte hela tiden förståss, men lite...

Av Annelie - 10 december 2009 08:06

Har bott i min lägenhet sedan 1 December 2001. Trivs så himla bra här. Det är lägenheter som under slutet av -80 och början på -90 genomgick en rejäl renovering. Många av lägenheterna har slagits ihop och blivit större. Det finns dock inga större l...

Av Annelie - 9 december 2009 07:55

Fick detta mail av min mycket goa vän AW från östgötaskogarna. Var rätt kul så jag tänkte dela med mig. =))   ~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~ Kära Dagbok ,   Jag har precis fyllt 45, och min son (älskling!) gav mig en veck...

Av Annelie - 4 december 2009 13:23

Äntligen! Ja, jag säger bara ÄNTLIGEN ser det ut som om vi kommer oss ut till stugan i helgen! Så just nu har jag verkligen inte tid att sitta här och knappa på tangentbordet. Har iaf precis kommit hem efter en "lunchdate" med Fru K, Fru L, Fröke...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Har du drömmar och mål du håller på att förverkliga?
 Ja
 Nej
 Nej, men skulle vilja

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards